1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Vietnamees lychee-gemberijs (Kem trai vavoi gung)

Vietnamees lychee-gemberijs (Kem trai vavoi gung)

Door: bollekentwee

  • Aziatisch, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-02-2001

Ingrediënten 4 personen


1 stukje (van 4 cm.) gemberwortel - 1 blik lychees op zware siroop - 4 gemberkoekjes - 4 toefjes verse munt,


Verder heb je nodig


Een keukenmachine, een diepvriesdoos, een staafmixer (of een ijsmachine), een ijsbolletjestang en hoge ijscoupes.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de gemberwortel en hak de gember heel fijn. Pureer de lychees en siroop met de gember in de Keukenmachine. Doe dit mengsel over in een diepvriesdoos.

Bereidingswijze

Laat het ijs in circa 4 uur bevriezen. Schraap elk half uur het gevormde ijs van de wanden en roer het half bevroren ijs goed door. Pureer na twee uur het half bevroren ijs met een staafmixer om de gevormde ijskristallen kleiner te maken. (of bereid het ijs in een ijsmachine)

Serveertip

Schep het lychee-ijs met een ijsbolletjestang in de hoge coupes. Garneer met een gemberbiscuitje en een toefje mint



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekentwee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top