1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pommes marquise (markiezin-aardappelen)

Pommes marquise (markiezin-aardappelen)

Door: boester

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-02-2001

Ingrediënten 2 personen


* 600 g gare aardappelen* 2 eieren* 40 boter* peper en zout* nootmuskaat* 25 g ontzuurde tomatenpuree


Verder heb je nodig


Spuitzak, pureeknijper of een zeef


Het lijkt op pommes duchesse alleen hier komt tomatenpuree door.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gekookt, uitgelekte, drooggestoomde aardappelen door een zeef of met een pureemachine of pureeknijper. De droge puree wordt aangemaakt met boter, zout, peper, geraspte nootmuskaat, eieren en de ontzuurde tomatenpuree. Spuit met een spuitzak de puree in hoge rozetten op een bakplaat. Doe ze daarna nog even onder de grill tot ze warm zijn geworden (ongeveer 7 minuten).



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van boester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top