Aardbeien-kruisbessenjam

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-02-2001

Jam maken lukt goed als het fruit voldoende pectine bevat. Dat is een geleermiddel uit de vruchtwand zelf, wat door koken vrijkomt. Niet alle vrucht bevatten voldoende pectine, zoals aardbeien ,abrikozen, kersen en frambozen. Hiervan jam maken gaat prima in combinatie met pectinerijk fruit zoals appels en bijna alle soorten bessen.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram aardbeien
250 gram kruisbessen
1 dl water
1 kilo suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
met soda omgespoelde glazen potten met een deksel

Voorbereiding

Het fruit wassen, ontkronen en halveren.

Bereidingswijze

In een ruime roestvrijstalen pan het fruit met het water aan de kook brengen en tot 2/3 deel inkoken. De suiker toevoegen en de jam 15 minuten zachtjes koken. Overdoen in de potten en direct afsluiten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten