1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Eendenleverterrine

Eendenleverterrine

Door: nana_c

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2001

Ingrediënten 10 personen


500 gram eendenlever
1 duif(wild)
1 borrelglaasje rode port
1 eetlepel Cognac
2 eetlepel suiker
truffelolie

Voor de gelei
3 blaadjes gelatine
2-1/2 deciliter dessertwijn
10 broodjes


Verder heb je nodig


Terrine voor 10 personen


Een mondstrelend voorgerecht voor Valentijn,gemakkelijk en op voorhand klaar te maken

Ontdek meer:

Voorbereiding

Terrine:

Leg de lever enkele uren in de koeling.
Haal van de duif de borsten af(bewaar de karkassen.Zet de borsten even aan.
Snij de lever in dobbelstenen(groene plekjes en andere ongerechtigheden verwijderen).Doe de blokjes in een grote kom en meng met de hand de port,cognac,truffelolie,de suiker,en pezo.(niet te veel drank want alcohol in een gerecht dat niet wordt gekookt smaakt bitter).Door de warmte van de hand zal de lever een beetje smelten.
Neem een halfronde terrinevorm en bekleed die met plasticfolie.Doe de helft van het mengsel in de terrinevorm en druk goed aan met de hand.Snij de duivenborst in plakjes en leg die er op.Daarop de rest van het levermengsel en druk weer goed aan.(Als alle luchtbellen eruit gedrukt worden kan de terrine in mooie plakken gesneden worden).Dek af met folie en laat opstijven.

Wijngelei:
Maak een gelei van 2 deciliter dessertwijn en 2 velletjes gelatine(eerst weken).Giet in een bord en laat opstijven.

Presentatie:
Snij de wijngelei in blokjes.Snij de lenteuitjes in ringetjes
Stort de terrine,verwijder de folie en snij met een electrisch mes in plakken.
Midden op het bord een plak terrine,daaromheen de gelei en de uiringetjes.Serveer met een broodje

Serveertip

Serveer met een zoete wijn of Porto,Banyuls



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top