Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Lamsbout
  6. Lamsbout Gevuld Met Niertjes En Champignons

Lamsbout Gevuld Met Niertjes En Champignons

Door: witte_kop

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-02-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kg lamsbout zonder been,
2 lamsnieren,
400 g champignons,
30 g boter,
1/4 koffielepel tijm,
1/4 koffielepel rozeemarijn,
1/4 koffielepel dragon,
peper van de molen,
zout,
6 eetlepels madeira,
6 teentjes knoflook,
3 eetlepels olijfolie,
2,5 dl warme vleesbouillon,
halve koffielepel ma?sbloem,
2,5 dl melk of room



Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder het transparante vliesje rond de nieren net als het vet en de vliezen ertussen. Spoel de nieren goed onder stromend water en zet ze daarna gedurende een half uur in koud water.

Bereidingswijze

Droog de nieren met keukenpapier en snijd ze in stukjes. Was dan de champignons en snijd ze in fijne plakjes. Smelt de boter in een Koekenpan, bak hierin gedurende 5 minuten de niertjes en voeg dan de champignons toe en kruid met alle benodigde kruiden. Blus met enkele eetlepel van de madeira, dek de pan af en laat deze dan gedurende 8 minuten gaar stoven. Wrijf ondertussen de lamsbout in met wat zouten geperste knoflook. Vul de lamsbout met de stukjes nier en de schijfjes champignon. Naai de opening dicht, verhit wat olijfolie in een koekenpan en korst dan de bout aan alle zijden. Blus met de warme bouillon, dek de pan af en laat 3 kwatier opeen zacht vuurtje gaar sudderen. Voeg indien nodig tussendoor nog wat vocht toe. Haal de bout uit de pan en houd het vlees warm. Zeef het braadvocht, los de ma?sbloem op in de melk of de room en bind dan hiermee het braadvocht. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bout in mooie sneden en serveer de saus apart.

Serveertip

Serveer met aardappelpuree en doperwten of witte bonen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top