1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. rijstschotel

rijstschotel

Door: ad_van_ommeren

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2001

Ingrediënten 2 personen


300 gram nassi/bamivlees, 150 gram garnalen, 150 gram champignons, 150 gram uien, 150 gram bleekselderij, 2 el olie, 4 el ketjap, mespuntje sambal badjak, 1 teentje knoflook, 1 el maizena, 1 dl water. peper en zout.


Verder heb je nodig


Wadjang (wok)



Met varkensvlees - champignons en bleekselderij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de uien, selderij en champignons in stukjes.
Klik hier voor een gezellig MUZIEKJE tijdens het bekijken van dit recept

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok. Voeg het vlees toe en na 1 minuut de garnalen. Nog een minuut later de ui en selderij, en weer wat later de champignons, de ketjap en wat zout en 1 mp sambal-badjak en knoflook. Voeg 2 minuten later een papje van de maizena en het water toe en laat koken tot saus is ingedikt. Wat peper naar smaak toevoegen.

Serveertip

Opdienen met witte rijst en voor de liefhebbers wat zoetzure komkommerschijfjes
of iets dergelijks klaar zetten.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ad_van_ommeren
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top