1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gratin Dauphinois

Gratin Dauphinois

Door: sasvdberk

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2001

Ingrediënten 2 personen


500 gram grote stevige aardappels
1/4 liter slagroom
75 gram boter
1 teen knoflook
peper en zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de rauwe aardappels en snijd ze in schijfjes van een milimeter of drie. Smeer de binnenkant van een ovenschaal in met een gehalveerde teen knoflook. Vervolgens invetten met een klont (25 gram) boter. Leg een laagje aardappelschijfjes dakpansgewijs op de bodem en strooi er peper en zout (uit de molen) overheen. Dan weer een laagje schijfjes, weer peper en zout, tot alles in de ovenschotel zit. Giet de slagroom er overheen, tot de aardappels op een a twee centimeter na, onderstaan. Leg er klontjes (50 gram) boter op. Zet de schotel in de voorverwarmde oven (170 graden). De slagroom moet gaan koken, minimaal een uur laten staan. Zet de oven hoger (200 graden) en laat de schotel nog 15 minuten gratineren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top