1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sate
  6. sate

sate

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-02-2001

Ingrediënten 5 personen


750 gram kipfilet of hamlappen in blokjes gesneden (ong.1 1/2 cm)
150 ml. chinese zoete ketjap (dik en stroperig) (merk eventueel driepoot)
3 teentjes knoflook kleingesneden
1 middelgrote ui in 8 verdeeld
1 theelepel djahe (gember) of een vers stukje van 2 cm.
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djintan
sap van 1/2 limoen
zout
2 eetl. zonnenbloemolie
eventueel 1 theelepel sambal pas op met kinderen


Verder heb je nodig


Satestokjes
grilpan of oven
olie


Een heerlijk (pittig) gerecht en vlugger klaar dan je denkt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe alle ingredienten in een grote kom bij elkaar, proef of het niet te zoet is, zoja voeg nog wat limoensap erbij. Goed door elkaar mengen en het liefst 24 uur laten marineren. Af en toe het mengsel doorroeren.

Bereidingswijze

Leg de satestokjes 30 minuten in koud water.
Rijg de stukjes kip of vlees aan de stokjes, niet te veel op een stokje.
Hierna kun je ze grillen in de grilpan. Dit duurt niet erg lang (5 - 8 minuten) omdat het vlees door middel van de marinade erg zacht is. In de oven (180 graden) ongeveer 15 minuten. Op de helft keren.

Serveertip

Hierbij kun je natuurlijk pindasaus serveren, maar ik heb nog een lekkerder recept van ketjap-sambal saus. zie bij mijn recepten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van andrea3


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van andrea3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top