1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hertenbiefstuk

Hertenbiefstuk

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-02-2001

Ingrediënten 4 personen


1 zakje zuurkool (500 g)
250 g aardappels (kruimig)
1 teentje knoflook
40 g roomboter
1/2 theelepel paprikapoeder
zout
versgemalen zwarte peper
1 bekertje slagroom (125 ml)
4 eetlepels olijfolie
1/2 zakje verse tijm (15 g)
200 g paddestoelenmelange of gesorteerde paddestoelen (shii-take, oesterzwam, kastanje champignons, portobello)
4 hertenbiefstukjes van 125 g/stuk


Verder heb je nodig


Staafmixer
aluminiumfolie


Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddestoelenmelange

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In zeef zuurkool laten uitlekken.
Aardappels schillen, in blokjes snijden en zacht gaar koken.
Ui en knoflook pellen, snipperen en in een pan met dikke bodem in 15 g hete boter ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten.
Zuurkool, aardappels, paprikapoeder, zout, peper en slagroom erdoor scheppen.
Met staafmixer tot smeu?ge puree mengen. 2 eetlepels olie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Tijm schoonspoelen en droogslaan. 4 mooie takjes achterhouden voor garnering, rest van tijmblaadjes van takjes rissen.
Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier of borsteltje.

Bereidingswijze

Hertenbiefstukjes ca. 30 miuten vantevoren uit de koelkast nemen.
In de koekenpan de rest van de boter met 2 eetlepels olie verhitten. Hertenbiefstukjes op hoog vuur in 3 a 4 minuten bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Op voorverwarmd bod onder aluminiumfolie warmhouden.
Zuurkoolpuree opnieuw zachtjes verwarmen. Paddestoelen op hoog vuur mooi bruin bakken en vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

In midden van borden bedje van zuurkoolpuree scheppen. Hierop hertenbiefstukjes leggen. Paddestoelen op biefstukjes scheppen en garneren met takjes tijm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top