1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Door: prinsjester

  • Italiaans, Buffet
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-02-2001

Ingrediënten 12 personen


`1 kilo kalfsvlees aan een stuk (filet of bout), ontvliesd en ontdaan van vet (eventueel opgebonden);
1/4 kop olijfolie;
1 grote wortel, geschild en in vieren verdeeld;
1 kleine bleekselderijstengel met blaadjes, in een aantal stukken gesneden;
1 ui, in vieren gesneden;
1 handvol (italiaanse) peterselie (stengels en blaadjes);
1 kop droge witte wijn;
4 koppen goed gekruide kippen of kalfsbouillon.

Voor de saus: 1 hoeveelheid lichte citroen mayonaise (zie recept op de homepage)
1 klein blik italiaanse tonijn op olie, uitgelekt;
1 eetlepel vers geperst citroensap;
bouillon overgehouden van het pocheren van het vlees;
3 eetlepels uitgelekte kleine kappertjes.


Verder heb je nodig


Grote pan, staaf of handmixer, kom, snijmachine of scherp mes


Dungesneden gepocheerd kalfsvlees met een tonijnmayonaise

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil en snijd de wortel in 4 delen (overlangs) en snijd deze stengels in een paar stukken. Snijd de bleekselderij in een aantal stukken. Pel de ui en snijd hem in vieren. Breek de peterselie in stukken. Verwarm de bouillon. Droog het vlees met keukenpapier en peper en zout het.

Bereidingswijze

Neem een pan waar het vlees qua grootte net in kan. Zet hem op een medium vuur en giet de olijfolie erin. Voeg als de olie warm is de wortel, selderij, ui en peterselie toe en zet dit aan in circa 5 minuten.
Voeg dan het vlees toe in het midden van de pan met de groenten eromheen. Braad het vlees rondom mooi bruin, het draaiend indien nodig in 25 minuten. Voeg dan de wijn toe, giet het over het vlees en laat 3-4 minuten koken om de alcohol te verdampen. Breng ondertussen de bouillon aan de kook. Voeg het aan de pan toe en breng weer aan de kook. Draai het vuur lager en laat het rustig sudderen. Dek de pan af en pocheer 50 minuten, terwijl je het vlees regelmatig keert zodat het gelijkmatig pocheert. Draai daarna het vuur uit en laat het vlees afkoelen in de bouillon. Zeef daarna de bouillon en giet het weer bij het vlees en dek af en bewaar minimaal 8 uur.

De saus: maak de mayonaise en doe deze in een kom. Doe de tonijn in de foodprocessor met het metalen mes en snij de tonijn fijn. Klop daarna de tonijn door de mayonaise. Voeg het citroensap toe en roer het er goed doorheen. Ontvet de bouillon en voeg genoeg bouillon aan de mayonaise toe om de consistentie van dunne room te krijgen.Voeg zout naar smaak toe. De resterende bouillon kan voor andere recepten bewaard worden.

Serveertip

Lepel wat van de tonijn mayonaise op een schaal. Snijd het kalfsvlees dun op de snijmachine of met een scherp mes. Leg de plakjes op de mayonaise op een attractieve manier. Strooi de kappertjes eroverheen. Serveer meteen.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van prinsjester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top