1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. parelhoenboutjes met wijngaardslakken.

parelhoenboutjes met wijngaardslakken.

Door: jacoliengarde

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-02-2001

Ingrediënten 4 personen


* vier parelhoenboutjes.
* 24 middelgrote wijngaardslakken (pot of blik.)
* twee uien* twee theelepels tomatenpure.
* twee takjes tijm.
* 1 dl. kippenbouillon.
* twee eetlepels zonnebloemolie.
* twee eetlepels roomboter.
* drie tenen knoflook.
* 1,5 dl. Grimbergen Dubbel.
* vier eetlepels fijngehakte peterselie.
* peper uit de molen en zout naarsmaak.


Verder heb je nodig


* Braadpan met antie-aanbaklaag.
* Koekenpan ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.


Een recept met Grimbergen Dubbel..

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uien schillen en in blokjes snijden, de olie in de Braadpan verhitten en hierin de parelhoenboutjes aanbraden.
De fijngesneden ui er door roeren en even meebakken. Hittebron verlagen en de tomatenpure, bouillon en de takjes tijm erbij doen. in 1 uur zacht stoven. een kwartier voor het einde van de stooftijd het bier erdoor roeren.
Takjes tijm verwijderen. het stoofvocht zeven en terug doen in de braadpan, opsmaak brengen met peper en zout en het vocht warm houden.
De roomboter verhitten in de koekenpan en hierin de wijngaardslakken zo kort mogelijk om en om bakken.
Uitgeperste knoflook en fijngehakte peterselie erdoor roeren en warm houden.
Parelhoenboutjes en saus verdelen over verwarmde borden.
De wijngaardslakken erom heen leggen.

Serveertip

Serveren met aardappelpure en in boter gestoofde snijbonen.
Lekker glas Grimbergen Dubbel erbij drinken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoliengarde
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top