1. Home
  2. Recepten
  3. Sandwiches met waterkers

Sandwiches met waterkers

Door: goliath

  •  , Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-02-2001

Ingrediënten



100 gram waterkers
- 175 gram boter (op kamertemperatuur)
- 2 eetl. creme frache
- zout
- witte peper uit de molen
- enkele druppels limoen of citroensap



Met waterkersboter maak je de smakelijkste sandwiches die je kunt presenteren bij een borrel bij de open haard en die het bij een brunch of een koude lunch ook heel goed doen. Maak je de sandwiches kleiner en snijd je de sandwiches diagonaal door dan levert dat je lekkere amuses op die bij een aperitief goed smaken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de waterkers enkele malen in ruim koud water. Gebruik uitsluitend de gave blaadjes. Leg ze op een zeef en spoel er langzaam 2 liter kokend water over. Laat de blaadjes daarna uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen. Hak ze vervolgens ragfijn.

Roer boter samen met creme frache tot een creme achtige massa. Roer waterkers er door en voeg vervolgens wat zout, peper en enkele druppels limoen of citroensap toe. Doe alles over in een kom en plaats deze tenminste 30 minuten op een koele plek (niet in de koelkast, wel in de groentelade).

Gebruik de waterkersboter om het brood voor sandwiches te bestrijken. Er tussen kunnen dunne plakken komkommer, dunne plakken rettich of ramenas en ook een laagje waterkersblaadjes gelegd worden. Andere mogelijkheden voor sandwiches met waterkersboter zijn die met

* gerookte zalm, dunne plakken
* verse (rauwe) zalm, dunne plakken
* gerookte paling, dunne plakjes
* gerookte forel, dunne plakjes
* gerookte heilbot, dunne plakken
en tal van vleeswaren zoals rauwe en gekookte ham, gebraden fricandeau, rosbief en harde worstsoorten zoals salami en kolbasz.
Ook de combinatie van waterkersboter en kaas is aantrekkelijk. Neem er bij voorkeur Boeren Goudse, Leerdammer en Kernhemse kaas voor.

Serveertip

Dien de sandwiches bij voorkeur op een met een fraai gevouwen servet beklede schaal op. Schik er eventueel als garnering toeven krulpeterselie, bosjes bieslooksprieten en uiteraard ook toeven waterkers en veldsla bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top