Flamingo (of papegaai)

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-02-2001

Het is merkwaardig dat de bereiding voor flamingo ook geschikt zou zijn voor papegaai, maar Apicius had meer ervaring met het eten van deze vogelsoorten dan wij.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 flamingo (of papegaai)
Zie voor overige ingredienten de bereidingswijze.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pluk de flamingo, was hem, bind hem op en doe hem in de ketel. Doe er water bij, dille en een beetje azijn. Als hij halfgaar is doe je er een bundeltje prei met koriander bij en kook die mee. Als hij gaar is voeg je defrutum toe om te kleuren.
Maal in een vijzel: peper, komijn, koriander, laserwortel, munt, wijnruit. Meng.
Doe er azijn bij en een dadel. Giet er ook wat van de bouillon bij. Doe dit in de ketel, bind met amulum, giet de saus over de vogel en dien op.
Op dezelfde manier bereid je papegaai.

Serveertip

"In phoenicoptero: Phoenicopterum eliberas, lavas, ornas, includis in caccabum, adicies aquam, salem, anethum et aceti modicum. Dimidia coctura alligas fascibulum porri et coriandri, et coquatur. Prope cocturam defritum mittis, coloras. Adicies in mortarium piper, cuminum, coriandrum, laseris radicem, mentam, rutam, fricabis, suffundis acetum, adicies caryotam, ius de suo sibi perfundis, reexinanies in eundem caccabum, amulo obligas, ius perfundis et inferes. Idem facies in psittaco." (Ap. 234)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten