1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Broccoli-zalmtaart

Broccoli-zalmtaart

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-02-2001

Ingrediënten 4 personen


5 plakjes bladerdeeg(diepvries),1 royale zalmfilet(of een groot blik zalm),3 eieren,4 eetl.slagroom,zout en peper.


Verder heb je nodig


Een taartvorm van 26 cm doorsnede.


Een rijk gevulde quiche

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Mocht u zalm uit blik nemen,,dan de zalm goed laten uitlekken en ontdoen van graatjes.

Bereidingswijze

De zalm in aluminiumfolie wikkelen en 20 min.in de oven leggen op 180 graden.
De broccoli in kleine roosjes snijden en even blancheren ongeveer 4 min.
De zalm en de broccoli vermengen en de oven op 225 graden zetten.
De eieren loskloppen met de slagroom en het zout en peper.
Taartvorm invetten en bekleden met het bladerdeeg.
Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg.
De zalm en broccoli in de vorm scheppen en het eimengsel erover schenken.
In het midden van de oven zo'n 25 bakken tot hij gaar en mooi lichtbruin ziet.
Kan zowel warm als koud gegeten worden.

Serveertip

Heerlijk met een komkommersalade gemaakt van dunne schijfjes komkommer en thousand-island dressing.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cowi


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cowi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top