Braziliaanse ceviche van zeewolf

  • Braziliaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 g zeewolffilet, 2 kolfjes ma?s, 4 aardappelen (Charlotte), 8 citroenen, zout, peper, 1 Spaans pepertje (piment), cayennepeper, 2 uien, 4 stengels bleekselderij
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De filets onder stromend water spoelen, droogdeppen en in dunne reepjes van 1 a 2 centimeter of in kleine blokjes snijden. Het sap van de citroenen of limoenen door de kruiden, de ui en de selderij roeren en de vis erdoor mengen. Alles afdekken en minstens 3 a 4 uur laten marineren op een koele plaats.

Serveertip

Een grote ovale schotel nemen, de randen versieren met sla, de vis in het midden leggen en overgieten met de saus. Ook de gekookte ma?skolven en aardappelen op de schotel leggen. Indien mogelijk zoete aardappelen gebruiken, zoals in Brazilie, vanwaar dit recept afkomstig is.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bollekentwee avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten