Driekleurige visterrine

  • Frans, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-02-2001"Terrine tricolore de poisson". Dit is ook een van de terrines die altijd van de partij zijn op mijn koud buffet.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1 kg rode poon (knorhaan) - 1 kg koolvis - 1 tl geconcentreerde tomatenpuree - 1/2 bosje waterkers - 1/2 liter slagroom - 1 eiwit - peper en zout. Voor de saus : 3 dl slagroom - peper en zout - 1/2 bosje waterkers.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een terrine met deksel - een keukenmachine

Voorbereiding

Laat de vissen fileren door de visboer zodat u ongeveer 600 gr visvlees van rode poon en 800 gr koolvisvlees over heeft. Bewerk de beide soorten visvlees afzonderlijk. Hak het visvlees van de poon heel fijn in de keukenmachine en doe het in een slakom die in een andere kom met ijsblokjes geplaatst is. Kruid met zout en voeg de tomatenpuree bij. Meng met een houten lepel tot een nogal elastisch deeg. Voeg de helft van het losgeklopte eiwit toe en meng stevig tot het mengsel terug elastisch wordt. Voeg een soeplepel slagroom toe en bewerk, voeg terug een soeplepel slagroom toe en bewerk, en doe zo verder tot u 2,5 dl slagroom in het mengsel verwerkt heeft. Dek de kom af met plasticfolie en zet ze in de koelkast. Doe hetzelfde met de koolvis, zet dan de helft van dit mengsel opzij en meng de geblancheerde, afgekoelde, fijngehakte 1/2 bot waterkers door de andere helft.

Bereidingswijze

Beboter de wanden van de terrine en schep de groene vulling op de bodem, strijk glad. Vul verder aan met de roze vulling en strijk glad. Eindig met de witte vulling en strijk terug plat. Dek de terrine af met het deksel en gaar in de op 200? C voorverwarmde oven "au bain marie" gedurende ongeveer 3/4 uur.
Maak ondertussen de waterkerssaus : laat de slagroom al roerende aan de kook komen. Kruid met peper en zout en voeg juist voor het serveren de gewassen in fijne reepjes gesneden waterkersblaadjes toe.

Serveertip

Deze terrine wordt warm opgediend met de verse waterkerssaus. De overschot kan echter perfect koud geserveerd worden met een zelfgemaakte mayonaise.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten