1. Home
  2. Recepten
  3. Scones

Scones

Door: g_k_

  •  , Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2001

Ingrediënten


500 gr. bloem, 1 zakje bakpoeder, 50 gr. koude boter of margarine, 50 gr. fijne tafelsuiker, 2 1/2 dl. zure room (of kwark), 2 eieren, 50 gr. krenten, 1/2 pot abrikozenjam, 1/2 pot frambozenjam, 250 gr. mascarpone(italiaanse roomkaas).



Naturel en krentenscones

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bloem, twee snufjes zout, het gezeefde bakpoeder, de koude boter en de suiker in een wijde kom en wrijf de boter met de vingertoppen tot een kruimelig geheel. Roer er de zure room en eieren door en kneed alles snel tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in tweeen en kneed door een deel de krenten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol beide deegdelen, op een dun met bloem bestoven werkvlak, uit tot lappen van 2 1/2 cm. dikte en steek er met een ronde uitsteker of klein glas scones uit. Kneed de resten weer samen, rol weer uit en steek er nog meer scones uit. Leg de scones met iets tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 15 - 20 min. tot ze goudkleurig zijn. Zet de jams en de mascarpone klaar en serveer de scones evt. warm.

Serveertip

Bron:Libelle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van g_k_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top