romige soep van 'coquilles st. jacques met kervel.

  • Frans, Soep
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g st.jakobsmosselen, klein bosje kervel,4 teentjes knoflook, 2 uien, 50g boter, zout en peper, 3 eetl.bloem, 1/2 melk, 1/4 ltr.slagroom 2 visbouillontabl.,2 theel.citroensap.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de coquilles schoon, spoel ze af en dep ze droog. Neem de kervelblaadjes van de takjes. Hak de takjes fijn. Snipper de knoflook en de uien.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een diepe soeppan en bak hierin de ui,de knoflook en de kerveltakjes 10 min. op een laag vuur, zonder dat de boter bruin wordt. Bak de coquilles vervolgens 3 min.mee.(tussentijds keren).
Neem de coquilles uit de pan en bestrooi ze met een beetje zout. Roer de bloem door het uimengsel.Roer de melk en de slagroom er beetje bij beetje door. Voeg de bouillonblokjes toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 20 min. zachtjes pruttelen. Houd 4 mooie coquilles apart. Pureer de rest van de coquilles met de soep in een foodprocessor of met een staafmixer. Breng de soep op smaak met citroensap peper en eventueel nogzout. Laten afkoelen en tot gebruik koel bewaren of direct serveren.

Serveertip

Breng de soep aan de kook. Verwarm de achtergehouden coquilles 1 minuut in de hete soep, haal ze eruit en leg ze op de borden.
Schep de soep erover en garneer met toefjes kervel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jocucina avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten