Tropische chips met een kruidige dipsaus

  • Antiliaans, Borrelhapje
  • > 120 min.

met keuze uit 6 verschillende pittige kruidenmengsels

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 eiwit*
1 el. kruidenmix zie onder*
500 gr. cassave,boniata of malanga,in plakjes van 1 cm.
plantaardige olie*
zout

kruidige dipsaus;
150 ml. mayonaise*
75 ml. yoghurt*
1 el. kerriepoeder*
1 tl. gemberpoeder*
1/2/ tl. kurkuma*
1/2 tl. paprikapoeder,liefst zoete*
1/2 tl.chilipoeder*
1/4 tl. zout
voor 40 gram
kruidenmix A :
2 tl.chilipoeder*
1 1/2 tl. gemalen komijn*
1/2 tl.cayennepeper*
2 tl. zout

kruidenmix B;
1 el. paprikapoeder*
1 tl. uienpoeder*
1 tl. knoflookpoeder*
1 tl.cayennepeper*
1/2 tl. zwarte peper*
1/2 tl. witte peper*
1/2 tl. gamalen komijn*
snufje zout*

kruidenmix C;
1 1/4 el. paprikapoeder*
1 el. knoflookpoeder*
1 el. gemalen zwarte peper*
1/2 el. chilipoeder*
1/2 el. gedroogde tijm*
1/2 el. gedroogde oregano*
1/2 el. uienpoedr*

kruidenmix D;
3 tl.kerriepoeder*
3 tl. paprikapoeder*
1 1/2 tl. gemalen komijn*
3/4 tl. gemalen piment*
1/2 tl. chilipoeder

kruidenmix E;
1 middelgrote ui*
1 uitgeperst teentje knoflook*
3gesnipperde lente uitjes, incl. het groen*
1/2 cm.rode peper fijngehakt*
1 tl.verse koriander*
1 tl.gehakte tijm*
takje majoraan
1/4 tl.piment*
1/2 tl.zout*
versgemalen zwarte peper*
scheutje worcestersaus*

kruidenmix F;
2 el. knoflookpoeder*
2 tl.gemalen gember*
2 tl. gemalen piment*
1/2 tl. kaneel*
1/2 tl.nootmuskaat*
2 tl. zout*
3 verkruimelde laurierblaadjes*
2 tl. cayennepeper*
100 ml. limoensap*
1 kleine ui gesnipperd*
225 ml. donkere rum*
150 ml. bruine suiker*







Boodschappen bestellen
Benodigdheden

roer de mayonaise en de yoghurt door elkaar *
roer de kruiden en het zout er door, dek af en laat het mengsel minstens 1 uur (liever een nacht)in de koelkast staan *

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 200 graden * klop het eiwit in een kom schuimig * roer de droge kruidenmix erdoor * voeg de plakjes knol toe en bedek ze met een laagje ei *

Bereidingswijze

leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel ze met wat olie * schud de schaal heen en weer zodat de olie goed verdeeld wordt * strooi er een beetje zout overheen * zorg dat de bakplaat met een laag is bedekt * bak de chips ca. 30 - 40 min.*

Serveertip

serveer met de dipsaus

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

simone3 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten