Tropische chips met een kruidige dipsaus
- Antiliaans, Borrelhapje
- > 120 min.
met keuze uit 6 verschillende pittige kruidenmengsels
Ingrediënten 5 personen
1 eiwit*1 el. kruidenmix zie onder*
500 gr. cassave,boniata of malanga,in plakjes van 1 cm.
plantaardige olie*
zout
kruidige dipsaus;
150 ml. mayonaise*
75 ml. yoghurt*
1 el. kerriepoeder*
1 tl. gemberpoeder*
1/2/ tl. kurkuma*
1/2 tl. paprikapoeder,liefst zoete*
1/2 tl.chilipoeder*
1/4 tl. zout
voor 40 gram
kruidenmix A :
2 tl.chilipoeder*
1 1/2 tl. gemalen komijn*
1/2 tl.cayennepeper*
2 tl. zout
kruidenmix B;
1 el. paprikapoeder*
1 tl. uienpoeder*
1 tl. knoflookpoeder*
1 tl.cayennepeper*
1/2 tl. zwarte peper*
1/2 tl. witte peper*
1/2 tl. gamalen komijn*
snufje zout*
kruidenmix C;
1 1/4 el. paprikapoeder*
1 el. knoflookpoeder*
1 el. gemalen zwarte peper*
1/2 el. chilipoeder*
1/2 el. gedroogde tijm*
1/2 el. gedroogde oregano*
1/2 el. uienpoedr*
kruidenmix D;
3 tl.kerriepoeder*
3 tl. paprikapoeder*
1 1/2 tl. gemalen komijn*
3/4 tl. gemalen piment*
1/2 tl. chilipoeder
kruidenmix E;
1 middelgrote ui*
1 uitgeperst teentje knoflook*
3gesnipperde lente uitjes, incl. het groen*
1/2 cm.rode peper fijngehakt*
1 tl.verse koriander*
1 tl.gehakte tijm*
takje majoraan
1/4 tl.piment*
1/2 tl.zout*
versgemalen zwarte peper*
scheutje worcestersaus*
kruidenmix F;
2 el. knoflookpoeder*
2 tl.gemalen gember*
2 tl. gemalen piment*
1/2 tl. kaneel*
1/2 tl.nootmuskaat*
2 tl. zout*
3 verkruimelde laurierblaadjes*
2 tl. cayennepeper*
100 ml. limoensap*
1 kleine ui gesnipperd*
225 ml. donkere rum*
150 ml. bruine suiker*
Benodigdheden
roer de mayonaise en de yoghurt door elkaar *
roer de kruiden en het zout er door, dek af en laat het mengsel minstens 1 uur (liever een nacht)in de koelkast staan *
Voorbereiding
verwarm de oven voor op 200 graden * klop het eiwit in een kom schuimig * roer de droge kruidenmix erdoor * voeg de plakjes knol toe en bedek ze met een laagje ei *
Bereidingswijze
leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel ze met wat olie * schud de schaal heen en weer zodat de olie goed verdeeld wordt * strooi er een beetje zout overheen * zorg dat de bakplaat met een laag is bedekt * bak de chips ca. 30 - 40 min.*
Serveertip
serveer met de dipsaus