1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Varkenshaas
  5. Oosterse Sate Van Varkenshaas

Oosterse Sate Van Varkenshaas

  • Chinees,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-02-2001

Ingrediënten 4 personen


1 tl. gemberpoeder, 7 el. ketjap, 3 teentjes knoflook, geperst, 3 el. limoensap, 2 el. gefruite gedroogde uitjes, 500 gram varkenshaas (in blokjes van 1? cm.)


Verder heb je nodig


16 satestokjes


Lekker met nasi, bami of mihoen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer in een kom 2 teentjes knoflook, gemberpoeder, 2 el. limoensap, 4 el. ketjap en peper tot een marinade. Schep de blokjes varkenshaas door de marinade en laat deze 1? uur afgedekt in de koelkast marineren.

Bereidingswijze

Rijg de blokjes vlees aan de satestokjes. Grill de sate op de barbecue (grillpan of onder de ovengrill) ca. 10 minuten aan alle zijden goudbruin.
Roer ondertussen in een kom 1 teentje knoflook, 1 el. limoensap, 3 el. ketjap en versgemalen peper tot een ketjapsaus.
Verdeel de sate en ketjapsaus over 4 borden en garneer deze met de gedroogde uitjes. Lekker met frietjes en komkommer-tauge salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top