1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kersentrifle

Kersentrifle

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kleine chocoladecake [ca.350 gram, kant en klaar gekocht],
2 potten kersen zonder pit [a 37 cl],
? dl kirsch of marasquin,
50 gram geschaafde amandelen,
2 eidooiers,
25 gram suiker,
1 eetlepel ma?zena,
2? dl melk,
2? dl slagroom.


Verder heb je nodig


Plasticfolie


Een klassiek kerstgerecht dat een dag van tevoren bereid kan worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de cake in smalle plakken en bekleed met een deel ervan de bodem van een vierkante of rechthoekige glazen schaal.
Giet de kersen af en vang het sap op. Meng de kirsch door een kopje kersensap en besprenkel de cake ermee. Schep wat van de kersen op de cake.
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin en zet ze terzijde.

Bereidingswijze

Klop de eidooiers, suiker en ma?zena tot een dikke lichte massa.Breng de melk aan de kook. Haal de pan van de warmtebron en voeg de melk langzaam bij het eimengsel. Blijf goed kloppen.
Giet het mengsel terug in de pan, blijf kloppen en bind de vla op een matige stand, Laat de vla afkoelen [bedek de bovenkant met plasticfolie tegen velvorming] en meng er daarna 2 dl halfstijf geklopte slagroom door.
verdeel 1/3 van de roomvla over de kersen, leg daarop een laagje cake, kersen etc. en vorm lagen met als bovenst roomvla. Klop de
rest van de slagroom stijf.

Serveertip

Garneer met enkele kersen en slagroom en strooi er de amandelen over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerststal
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top