Gebraden Appelen (1)

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2001

Heerlijk als bijgerecht of nagerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Goudreinetten,
roomboter,
suiker,
kaneel,
eventueel rozijnen of jam,
eventueel witte wijn.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een lage vuurvaste schotel,
appelboor,
lepels,

Voorbereiding

Beboter een vrij lage vuurvaste schotel.
Verwarm de oven voor op 200 oC.
Boor en schil de goudreinetten. Smeer het boorgat aan 1 zijde dicht met boter, plaats de appelen in de schotel, zorg dat ze zo dicht mogelijk tegen elkaar aanstaan.

Bereidingswijze

Vul de boorgaten met een mengsel van suiker en kaneel, of met een mengsel van suiker en kaneel en rozijnen, of vul ze met jam. Leg hier bovenop een klontje boter.
Doe een paar lepels water of een paar lepels witte wijn in de schotel.
Braad de appelen ongeveer 30 minuten in een warme oven (200 oC) Bedruip ze af en toe.

Serveertip

Presenteer ze met een vanillesaus of met roomijs.

Laatste reacties

maxima_maatje avatar
maxima_maatje 27-03-2001

Hoi Adrie, Hoop niet dat er te veel calorien in zitten. Anders ga ik weer in de fout. Groetjes Jenny.

omama_j avatar
omama_j 19-03-2001

Lijkt me lekker die lekkere zoete appels. Ik ben een zoetekauw dus ga ik ze zeker proberen. Groetjes Oma p/s Ik neem dit recept mee hoor!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten