Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Stroopwafels

Stroopwafels

Door: annettebbb

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-02-2001

Ingrediënten


Ingredienten voor wafels:
-500 gram bloem
-250 gram gesmolten boter
-150 gram witte basterdsuiker
-50 gram gist
-een beetje lauwe melk
-1 ei

Ingredienten voor de vulling:
-500 gram stroop
-300 gram donkere basterdsuiker
-75 gram boter
-1 theelepel kaneelpoeder



Zelfgemaakte warme stroopwafels

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Het geheim van de stroopwafel is dat hij in 2 delen uiteen moet vallen. De ene helft van het geheim is dat u de wafels alleen warm kunt verwerken, anders breken ze. De andere helft is dat door de stroop boter en suiker moeten worden verwerkt, waardoor de stroop nog stijver en nog kleveriger wordt. Ook de bereiding bestaat uit 2 delen: het bakken van de wafels en het maken van de vulling.
2. Maak van de wafelingredienten een beslag. Laat u daarbij niet misleiden door het woord ?beslag?, want het wordt een vrij stevige massa die u met de handen door elkaar zult moeten kneden.
3. Laat het deeg 3 kwartier rijzen, liefst op een vochtige-warme plek.
4. Kneed het dan opnieuw en verdeel het vervolgens in balletjes ter grootte van een stevige knikker.
5. Bereid dan de vulling: Verwarm de stroop en meng er de andere ingredienten door.
6. Leg een balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar.
7. Til de wafel met een mes uit het ijzer en snijd hem open als hij nog warm is (wacht u te lang, dan zal de wafel breken).
8. Besmeer de ene wafelhelft met de vulling en druk de andere helft erop. Om te voorkomen dat u niet snel genoeg bent om de wafels open te snijden, kunt u het bakken en opensnijden het beste met z?n 2en doen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annettebbb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top