1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofperen
  6. Stoofperen

Stoofperen

Door: pilorus

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-01-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kilo stoofperen
60 gram suiker
kaneelstokje



Zoals mijn oma peren kon stoven, kan niemand het: ze waren altijd prachtig rood en heel erg zoet en geurig. Oma stoofde ze altijd op het petroleumstelletje. En daardoor stoofden de peertjes heel zachtjes gaar. Ze stoofde de pitjes trouwens mee. Nu probeer ik de traditie voort te zetten, maar echt hetzelfde worden ze nooit.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De peren schillen enhalveren en de klokhuizen eruit snijden. Deze in een doekje binden en meestoven. De peren in een geemailleerde pan leggen en er de suiker over strooien, een kaneelstokje erbij leggen en er 3 dl water op schenken. Met het deksel op de pan heel langzaam aan de kook brengen en als het kookt, de pan op een vlamverdeler op de laagste pit zetten. De peertjes onder af en toe omleggen 4 uur of langer stoven. De peertjes in een schaal leggen. De siroop, zonder pitjes, inkoken, wat laten afkoelen en over de peertjes schenken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pilorus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top