1. Home
  2. Recepten
  3. Apple Crumble

Apple Crumble

Door: pilorus

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-01-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kilo gemengde handappels
1 1/2 dl appelsap
50 gram rozijnen
1 eetlepel kaneel
2 zakjes vanillesuiker
100 gram suiker
150 gram bloem
75 gram koude roomboter
50 gram basterdsuiker
2 eieren
1/4 liter melk



Ontdek meer:

Voorbereiding

De appels schillen, halveren, van klokhuizen ontdoen en met het appelsap en de rozijnen 15 minuten koken. Van het vuur af de vanillesuiker en 50 gram suiker erbij doen, zodat de appelstukjes wel stukgeroerd worden. Het hoeft geen gladde moes te worden. Een Ovenschaal invetten en de grove appelmoes erin scheppen. In een kom de bloem zeven, de koude boter hierin tot erwtjesgrootte snijden met 2 messen. De basterdsuiker toevoegen en van het mengsel met de vingertoppen een krkuimelig deeg kneden. De kruimeltjes over de moes strooien.

Bereidingswijze

De schotel in een oven van 175 graden goudbruin bakken in 30 minuten. Voor de saus de eierdooiers met de rest van de suiker dik en lichtgeel kloppen. De melk verwarmen met de vanillesuiker en bij het eiermengsel roeren. Dit erug in de pan schenken en al au bain marie al kloppend laten binden.

Serveertip

De warme apple-crumble met de schuimige vanillesaus serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pilorus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top