1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Opor Ajam

Opor Ajam

Door: renee_r

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-01-2001

Ingrediënten 4 personen


1 pond kipfilet1 grote ui2 teentjes knoflook3 kemirienoten1/2 theel. laos1/2 theel. trassi1 theel. ketoembar1 theel. goeloe djawa1 eetl. citroensap5 eetl. arachideoliemespunt serehpoeder3 dl. kokosmelk (blikje)1 maggi blokje, klein, vierkant


Verder heb je nodig


Snijplankmesklein mesjewok


Javaans gerecht uit de Surinaamse keuken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet aan stukjes en bak ze in de olie goudbruin. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein en gebruik de knoflookpers. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn en druk ze fijn.

Bereidingswijze

Doe in de olie de ui en knoflook en fruit ze tot de ui glazig ziet. Voeg dan de kemirie, laos, ketoembar, trassi en goeloe djawa toe en bak een minuutje mee.
Doe de stukjes kip weer terug bij het kruidenmengsel en voeg de citroensap, serehpoeder, het verkruimelde maggiblokje en kokosmelk toe. Laat ongeveer een half uur stoven met de deksel niet helemaal dicht op de pan.

Serveertip

Lekker met witte rijst en atjar van komkommer.
Je kunt dit gerecht ook maken als onderdeel van een rijsttafel.
Njang Sweetie!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renee_r
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top