1. Home
  2. Recepten
  3. Appelstrudel

Appelstrudel

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-01-2001

Ingrediënten 4 personen


2 blikjes pizzadeeg
boter
suiker
600 gram Cox
50 gram rozijnen
sinaasappelmarmelade



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het pizzadeeg uit de verpakking halen. De beide deegrepen halveren en drie korte repen naast elkaar leggen. De randen met een kwastje met water over de lengte 1 cm breed vochtig maken en de deegrepen aan elkaar plakken tot een lap van 40 bij 30 cm. De deeglap met 25 gram gesmolten boter bestrijken en met 30 gram suiker bestrooien. De appeltjes schillen en in reepjes snijden en omscheppen met de rozijnen, 100 gram marmelade en 2 eetlepels suiker. Een rand van 5 cm over de lengte van de deelglap vrij laten, de rest van de deeglap bedekken met het appelmengsel. De deeglap in de richting van de vrijgehouden strook oprollen en de strudel met de naad naar beneden op een met bakpapier en ingevette bakplaat leggen. De strudel met nogg wat gesmolten boter inkwasten.

Bereidingswijze

In een zeer hete oven van 225 graden in 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

Serveertip

De strudel warm of koud serveren, al dan niet bestrooid met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pilorus


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pilorus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top