1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Gemarineerde Griekse schapenkaas

Gemarineerde Griekse schapenkaas

  • Grieks, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 31-01-2001

Ingrediënten 4 personen


750 gr feta - 50 gr walnoten - 4 teentjes knoflook - 1 liter olijfolie - 2 takjes tijm - 2 takjes rozemarijn - 2 takjes lavendel - 3 blaadjes salie - 2 blaadjes laurier - 10 zwarte peperkorrels - Zout.


Verder heb je nodig


Een goed sluitend weckglas


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de schapenkaas in plakjes, de ideale maat is circa 6 x 3 cm en wrijf deze aan beide kanten in met zout. Was de kruiden voorzichtig en dep ze droog. Pel de knoflook en halveer de teentjes. Giet de olie bijvoorbeeld in een groot weckglas en voeg de kruiden toe. Roer het geheel. Als u wilt, kun u de schapenkaas nog in kleinere stukjes snijden.

Bereidingswijze

Doe de kaas voorzichtig in de olie. Voeg eventueel wat olie toe als de kaas nog niet helemaal bedekt is. Doe een deksel op het weckglas en zet het op een koele (maar niet in de koelkast) en donkere plaats.

Serveertip

Na circa 1,5 week is de kaas klaar en moet binnen 1,5 week gegeten worden.
TIP : de olie is een uitstekende basis voor allerlei (sla-)sausen en andere gerechten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekentwee


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekentwee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top