Lekker soepje met hartjes van biet en geroosterd brood
Biet schillen en halveren.Van iedere helft 1 dun plakje snijden.Rest van de biet grof raspen.Sjalot pellen ensnipperen.In een braadpan boter verhitten.Sjalotje ca. 2 min.zachtjes bakken.Toevoegen: 3 dl. water ,geraspte biet en bouillontablet.Ca. 10 min. op laag vuur laten trekken.Iets laten afkoelen en mengsel met staafmixer pureren.Zure room erdoor mengen tot een glad mengsel.Op smaak brengen met zout en peper en citroensap.Van plakjes biet 2 hartjes van gelijke grootte snijden.Sneetjes casino in hartvorm snijden.
Soep verwarmen en over 2 borden verdelen.Intussen de hartvormige sneetjes roosteren.Peterselie boven de soep fijn knippen.Midden in elk bord voorzichtig bietenhartje leggen.Direct opdienen.Geroosterd broodhartje erbij geven.
nanettel 22-01-2008
Mmm, ik ben benieuwd,...
hadassatas 13-02-2005
Origineel!, nu nog kijken of het ook simpel te maken is...
stevenwynants 18-02-2001
lekkere soep
maar de kleur was wel ECHT ROZE.