1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Roze Valentijnssoep

Roze Valentijnssoep

Door: sandramaat

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2001

Lekker soepje met hartjes van biet en geroosterd brood

Ontdek meer:

Ingrediënten 2 personen


1 kleine gekookte biet,1 sjalotje,15 gr. boter,halve kruidenbouillontablet,1 bekertje zure room,zout,peper,1 thl.citroensap,2 sneetjes casinobrood,2 takjes peterselie.



Voorbereiding

Biet schillen en halveren.Van iedere helft 1 dun plakje snijden.Rest van de biet grof raspen.Sjalot pellen ensnipperen.In een Braadpan boter verhitten.Sjalotje ca. 2 min.zachtjes bakken.Toevoegen: 3 dl. water ,geraspte biet en bouillontablet.Ca. 10 min. op laag vuur laten trekken.Iets laten afkoelen en mengsel met staafmixer pureren.Zure room erdoor mengen tot een glad mengsel.Op smaak brengen met zout en peper en citroensap.Van plakjes biet 2 hartjes van gelijke grootte snijden.Sneetjes casino in hartvorm snijden.

Bereidingswijze

Soep verwarmen en over 2 borden verdelen.Intussen de hartvormige sneetjes roosteren.Peterselie boven de soep fijn knippen.Midden in elk bord voorzichtig bietenhartje leggen.Direct opdienen.Geroosterd broodhartje erbij geven.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sandramaat
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top