New York-Style Cheesecake

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2001
  • New York-Style Cheesecake

    New York-Style Cheesecake

    New York-Style Cheesecake

Een heerlijk smeu?ge cake, recept van Life & Cooking

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
150 gram koekkruimels (bijvoorbeeld van bastonjekoeken), 75 gram gesmolten boter, 570 gram creamcheese, 170 gram suiker, 20 gram bloem, 75 gram zure room, 3 eieren, 1 vanillestokje (of vanillesuiker)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de kruimels met de gesmolten boter en druk dit stevig aan op de bodem van een ingevette springvorm, 24 cm. doorsnee. Roer de creamcheese goed glad samen met de suiker. Dit gaat het makkelijkst in de keukenmachine.
Voeg bloem, zure room, ei en vanille toe. Meng alles tot een gladde massa. Giet deze massa in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cheesecake 60 minuten in een voorverwarmde oven van 130 graden en laat de cheesecake goed afkoelen na het bakken.

Serveertip

Een cheesecake is zoet behalve in Califonie. Daar majeb ze cheesecake met een mengsel van roomkaas en Castello Blue. en dan lekker wat gedroogde tomaatjes en verse kruiden erdoor.
Voor deze harige variant heb je natuurlijk wel een andere bodem nodig, bladerdeeg bijvoorbeeld.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

thom4subs avatar
thom4subs 26-12-2012

Begin december 2012 recept gemaakt. Simpel om te maken maar zonder keukenmachine de creamcheese roeren vergt wel doorzettingsvermogen. Zonder aanvullende poespas, gewoon cheesecake, voor het oog is een halve aardbei wel aardig. De gasten waren allemaal erg enthousiast.

lotje77 avatar
lotje77 19-11-2012

Van het weekend gemaakt...tjonge dit is superlekker! Makkelijk te bereiden...had wel te vroeg wat fruit er opgedaan dus zakte iets in maar deed niets af aan de smaak! Volgende keer pas erbij doen als het echt koud is! :-) Zeker voor herhaling vatbaar!

tassieonline avatar
tassieonline 18-05-2012

Voor de 1e keer een cheesecake gemaakt, en was Heerlijk! Had aardbeien kleingesneden en gemarineerd in balsamino en aardbeienlikeur overheen gedaan, mjammie!

Thijxx avatar
Thijxx 07-01-2012

Met monchou was prima

fleurjosephine avatar
fleurjosephine 29-07-2011

Wat voor kaas gebruiken jullie?

fleurjosephine avatar
fleurjosephine 29-07-2011

Wat voor kaas gebruiken jullie? monchou?

shandypie avatar
shandypie 09-09-2009

kheb em gemaakt, hij was heeerlijk. Precies zoals een cheesecake hoort te zijn!

angeleutje avatar
angeleutje 04-11-2001

Heeeeeerlijk, wel errug machtig. Dit recept had ik al een via life and cooking gemaakt, maar was t kwijt. Ik ben blij dat ik t weer gevonden heb!!!

jacqenpiet avatar
jacqenpiet 01-11-2001

o wat een heerlijke cheesecake, de naam zegt het perfect, precies zoals in NY. En niet al te moeilijk. In onze niet al te goede oven heb ik de grill even gebruikt voor een mooi gecarameliseerd bovenkantje. Oh wat lekker!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten