1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Cheesecake
  6. New York-Style Cheesecake

New York-Style Cheesecake

  • Amerikaans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2001

Ingrediënten 6 personen


150 gram koekkruimels (bijvoorbeeld van bastonjekoeken), 75 gram gesmolten boter, 570 gram creamcheese, 170 gram suiker, 20 gram bloem, 75 gram zure room, 3 eieren, 1 vanillestokje (of vanillesuiker)



New York-Style Cheesecake
New York-Style Cheesecake

Een heerlijk smeu?ge cake, recept van Life & Cooking

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de kruimels met de gesmolten boter en druk dit stevig aan op de bodem van een ingevette springvorm, 24 cm. doorsnee. Roer de creamcheese goed glad samen met de suiker. Dit gaat het makkelijkst in de keukenmachine.
Voeg bloem, zure room, ei en vanille toe. Meng alles tot een gladde massa. Giet deze massa in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cheesecake 60 minuten in een voorverwarmde oven van 130 graden en laat de cheesecake goed afkoelen na het bakken.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Een cheesecake is zoet behalve in Califonie. Daar majeb ze cheesecake met een mengsel van roomkaas en Castello Blue. en dan lekker wat gedroogde tomaatjes en verse kruiden erdoor.
Voor deze harige variant heb je natuurlijk wel een andere bodem nodig, bladerdeeg bijvoorbeeld.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top