soervleesch

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2001

Een streekgerecht uit Limburg,verrassend lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo rundvlees, aan een stuk of rundergoulash, konijn of paardenvlees.
5 flinke lepels appelstroop.
5 plakken gewone ontbijtkoek.
ca. 200 gram bak- en braadprodukt.
suiker, zout en peper.
Voor de marinade:
azijn (2/3) water (1/3).
een paar laurierbladen.
enkele kruidnagels.
ca. 6 grote uien in grove stukken gesneden.
zout en peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal
Braadpan
Deksel

Voorbereiding

Het vlees zouten en peperen, ca. 2 dagen op een koele plaats in de marinade leggen. Indien u niet zoveel tijd heeft, bijvoorbeeld maar 1 dag, dan moet u de azijn puur gebruiken, niet verdunnen met water.
De pan of kom afdekken en het vlees een paar keer omleggen. Neem vervolgens het vlees uit de marinade en droog het goed af.

Bereidingswijze

Bruineer de boter in de braadpan en bak hierin het vlees mooi bruin. Dan giet je een deel van de marinade bij het vlees. (als je pure azijn gebruikt heeft, dan nu alsnog mengen met water anders wordt het gerecht te zuur)
Doe de appelstroop, de ontbijtkoek, alle uien uit de marinade, de kruidnagels en laurierbladen, de suiker, zout en peper bij het vlees.
Even goed doorroeren, dan het deksel op de pan, de vlam klein en zachtjes een paar uur laten sudderen. Af en toe proeven, het moet goed zoet en een beetje zuur smaken. Dit is lastig bij de eerste keer maar ga af op je eigen smaak. Neem het niet te nauw, flink van alles erin en het komt goed.
Na de sudderperiode het vlees eruit, de saus zeven, het vlees er weer in.
Als het goed is hoef je de saus niet meer te binden, dit hebben namelijk de uien en ontbijtkoek al gedaan.
Vind je de saus te slap? Vlees eruit. Gewoon met meel een papje maken en binden maar. Dan het vlees er weer in.

Serveertip

Bij soervleesch vind ik aardappelen, rode kool en fruitcompote heel lekker. Ook bij pasta en pommes frites is dit vleesgerecht verrrrrrukkelijk!
Ik wens je een smakelijk eten. Maar kijk uit gasten komen er voor terug en zullen je zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

casya avatar
casya 12-07-2001

Ik heb dit gerecht meegenomen en ik ga het zeker uitproberen, alleen bij het lezen al loopt het water in mijn mond. Groetjes, Emmie

beauad avatar
beauad 28-04-2001

Dit recept ga ik zeker proberen!! Lijkt me erg lekker, groetjes, Adiet (je hoort nog wel hoe wij het vonden)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten