1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Spaanse vissoep met amandelen

Spaanse vissoep met amandelen

  • Spaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2001

Ingrediënten 4 personen


250 g wijtingfilet, 250 g gamba's, 75 g Noordzeegarnaal (gepeld), 100 g ham (gekookt), 100 g amandelschilfers, 20 dl kippenbouillon, 2 uien, 1 ei (hardgekookt), 50 g rijst, 2 cl olijfolie (extra vierge), 1 teentje knoflook, 5 g saffraandraadjes, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), peper, zout"Sopa de pescado y almendras"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De uien pellen en fijnhakken. De knoflook pellen en fijnpletten. De wijtingfilets en de ham in lange smalle reepjes snijden. Het hardgekookte ei pletten en met de peterselie mengen.

Bereidingswijze

De helft van de fijngehakte ui glazig fruiten in olijfolie. De rijst, de amandelen en het grootste deel van de saffraandraadjes toevoegen en even meestoven. Overgieten met de kippenbouillon, aan de kook brengen en een twintigtal minuten laten sudderen op een zacht vuurtje. De soep op smaak brengen met peper en zout. De wijtingblokjes, de reepjes ham, de reuzengarnalen, de Noordzeegarnalen, de knoflook en de resterende ui fruiten in hete olijfolie. De gefruite wijtingblokjes, hamblokjes en zeevruchten over warme diepe borden verdelen en overgieten met hete soep.

Serveertip

Bestrooien met het ei-peterseliemengsel en de randen van het bord garneren met de resterende saffraandraadjes en een apart gehouden kop van een reuzengarnaal.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top