1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Viscurry

Viscurry

Door: mauritsenole92

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2001

Ingrediënten 4 personen


2 el geraspte gedroogde kokos, 3 el olie, 1 ui in dunne ringen, 2 rode pepers in dunne ringen, 1 el geraspte gemberwortel, 4 teentjes knoflook, geperst, 3 tl kerriepoeder, 1/2 tl gemalen piment, 11/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl gemalen koriander (ketoembar), 3 dl kokosmelk (blik), 800 g visfilets in repen, zout, peper, 2 el citroensap, 3 el fijngesneden verse koriander.



Kokosmelk geeft deze curry een heerlijke, milde smaak, geroosterde kokos zorgt voor een krokant accent. Kortom een geurige viscurry vol oosterse smaken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

In een droge koekepan kokos onder omscheppen in 2 min lichtbruin roosteren. Olie verhitten en ui, rode peper en gember hierin 5 min zachtjes bakken, knoflook, kerrie, piment, paprika en gemalen koriander toevoegen en 2 min. meebakken.

Bereidingswijze

Kokosmelk erdoor roeren en 10 min zachtjes laten koken, vis erdoor roeren en 5-8 min zachtjes laten meekoken tot de vis gaar is, curry op smaak brengen met zout, peper en citroensap en voor het serveren verse koriander en geroosterde kokos erover strooien.
Leker met basmatirijst of noedels.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top