Warme Waterkerssaus

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 20-30 min.

lekker bij vis van de barbecue, als je geroosterde vis met deze saus eet, past het in de methode Montignac.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bosje waterkers van 75 g., 21/2 dl visbouillon, 4 el droge witte wijn, 2 1/2 dl slagroom, citroensap, zout en peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

blaadjes van waterkers in blender pureren, tijdens pureren 1 el visbouillon toevoegen, rest van visbouillon met droge witte wijn aan de kook brengen en op hoog vuur laten inkoken tot er 1/3 deel over is, slagroom erbij schenken en mengsel nogmaals laten inkoken tot goede sausdikte, waterkerspuree erdoor roeren en saus op smaak brengen met citroensap, zout en peper.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mauritsenole92 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten