Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Witte chocolademousse

Witte chocolademousse

Door: boester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-01-2001

Ingrediënten 3 personen


* 6 g gelantine* 2,5 dl melk* 150 g witte chocolade* 1/8 l slagroom



Chocolade mousse eet ik hapje voor hapje... Omdat het zo heerlijk is en omdat het vrij machtig is. Het allerlekkerste vind ik witte chocolade-mousse.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de gelantine in koud water. Breng de melk aan de kook en smelt daarin de witte chocolade. Klop tot de chocolade is opgelost. Neem de pan van het vuur en roer na 5 minuten de uitgeknepen gelantine erdoor. Laat de massa onder af en toe doorroeren afkoelen tot hij lobbig wordt en spatel er dan de stijfgeslagen slagroom door. Laat de mousse in de ijskast opstijven.

Serveertip

Schep bolletjes mousse of spuit er mooie toefen van.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van boester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top