Vlaamse Rijstepap

  • Goedkoop en snel, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-01-2001

Dit recept hebben we gevonden op de scheurkalender.Echt vreselijk lekker maar ook wel machtig.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-5 kopjes melk
-1 kopje rijst
-stukje(pijp)kaneel
-1 doosje safraan
-50 gram suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook met het stukje kaneel en de suiker.Was intussen de rijst tot het waswater helder blijft.Voeg bij de kokende melk de rijst.Wanneer de pap opnieuw kookt zet u het vuur op een waakvlammetje,liefst met een asbestplaatje tuusen pan en vuur.Laat de pap guderende een uur indikken.Los de saffraan op in enkele theelepels water en voeg de oplossing bij de gare rijst.

Serveertip

Giet de pap in een grote schotel en laat het mengsel afkoelen,maar lauw is ook heel lekker.Strooi voor het opdienen er wat bruine suiker over.

Laatste reacties

bolleke30 avatar
bolleke30 21-02-2002

Ik neem dit mee,want ik ben dol op rijstenpap. Groetjes Chantal.

melkboertje avatar
melkboertje 25-08-2001

Elien, ik neem dit recept mee naar 'melkboertje'. Groeten, Anna

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten