1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Soep
  6. Soep Van Raapsteeltjes

Soep Van Raapsteeltjes

Door: bimmel

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2001

Ingrediënten 2 personen


1 uitje
25 g boter
1/2 bosje raapsteeltjes
1 eetlepel bloem
1/2 l melk
1 kippebouillontablet
peper, nootmuskaat
2 eetlepels knapperballetjes


Verder heb je nodig


Koekenpan, Mixer soeppan


Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper het uitje.

Bereidingswijze

Smelt de boter en bak hierin het uitje in ca. 3 minuten zachtjes glazig. Voeg de raapsteeltjes toe en bak ze 3 minuten mee. Roer de bloem erdoor en vervolgens beetje bij beetje de melk. Voeg het bouillontablet toe en laat de soep al roerend 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep, voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Serveertip

Strooi de knapperbolletjes erover.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top