1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Chocoladepotjes

Chocoladepotjes

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-01-2001

Ingrediënten 4 personen


3 dl koffieroom.
200 g beste kwaliteit chocolade (70% vaste cacaobestanddelen.
2 grote eidooiers.
3 eetlepels cognac, de beste die je je kunt veroorloven.
20 g boter.


Verder heb je nodig


Het liefst espressokopjes


Een heerlijke zacht, glansende chocolade dessert

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breek de chocalade alvast in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de koffieroom in een pan met een dikke bodem tot hij bijna kookt. Zet de pan van het vuur, laat hem 1 minuut staan en meng dan pas de gebroken stukjes chocolade door de room. Roer tot de chocolade gesmolten is en egaal met de room gemend is. klop nu de eidooiers en de cognac erdoor. Laat wat afkoelen en roer dan de boter erdoor tot een smeu?g geheel. Giet de gladde massa in kopjes of eenpersoonspotjes.

Serveertip

Serveer de chocoladepotjes met de sinaasappel-polentakoekjes. Kijk naar dit recept op mijn pagina.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martine_vpoorten


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martine_vpoorten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top