1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Zalm
  5. Zalm Teriyaki

Zalm Teriyaki

Door: hanzwiers54

  • Japans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2001

Ingrediënten 4 personen


4 stukken zalmfilet a 175 gr.
1 theel.sake
2 eetl. Kikkoman sojasaus
1 theel. gemberpoeder
1 prei
1 peen


Verder heb je nodig


Grill


Gegrillde, gemarineerde zalmsteak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marinade:
Meng de suiker, sake, Kikkoman en de gemberwortel en roer tot de suiker is opgelost.
Marineer de zalm gedurende 20 min. in de saus. Laat de vis goed uitlekken en bewaar de saus.

Bereidingswijze

Kwast de zalm in met olie en plaats ze op het rooster met de huidzijde naar boven. Grilleer ze gedurende 4-5 min. tot de filet begint te verkleuren.
Kwast de zalmfilet nogmaals in, maar nu met de Teriyakisaus en plaats ze omgedraaid terug op het rooster. Herhaal dit tot de zalmfilet gaar is.

Serveertip

Garneer dit gerecht op een groot bord met als ondergrond ragfijn gesneden prei en snijd uit de peen wat leuke figuren voor de kleur erbij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hanzwiers54
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top