Zelf Gedroogde Tomaatjes op Kruidenolie

  • Mediterraan,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-01-2001

Recept voor ongeveer 1,5 liter.

Deel dit recept

Ingrediënten
20 middelgrote tomaten gehalveerd en gedroogd, zie recept "Gedroogde Tomaten, Maak ze Zelf" op mijn smulwebpagina vlindertje.

Olijfolie extra virgine

Verse kruiden: basilicum, tijm, rozemarijn, salie, oregano of marjolein.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 grote of 4 kleine weckpotten (xenos)

Bereidingswijze

Tomaten na het drogen en afkoelen overdoen in 2 schone weckpotten. Meng er een flinke hand kruiden (naar keuze: 1 soort of gemengd) door en schenk er net zoveel olijfolie op toto de tomaatjes net onder staan.

Serveertip

Een pot gedroogde tomaatjes op olie blijft zelfs na opening nog 4 maanden houdbaar in de koelkast. In kruiden gemarineerde tomaatjes, zeker als er ook plakjes knoflook aan wordt toegevoegd, zijn minder lang houdbaar. Bewaar ze hoog uit twee weken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten