Mais-Kerriesoep Met Tomaat

  • Tussendoortje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 27-01-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 1 kleine ui

  • 2 el boter of margarine

  • 1 el kerriepoeder(mild)

  • 3 el bloem

  • 1 blikje kokosmelk(netto 165 ml)

  • 1 el tomatenpuree

  • 2 kruidenbouillontabletten

  • 1 blikje mais(nettogewicht ca. 300 gr)

  • 2 tomaten

  • zout, peper

  • 6 takjes selderij
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Ui fijnsnipperen. Boter verhitten. Ui en kerriepoeder ca. 3 min. zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje 6 dl water en kokosmelk toevoegen. Blijven roeren tot gebonden soep. Tomatenpuree, bouillontabletten en mais met vocht toevoegen. Ca. 5 min. zachtjes koken. Af en toe roeren. Intussen tomaten inkruisen. Onderdompelen in kokend water. Laten schrikken in ijskoudwater. Ontvellen en vocht en pitjes verwijderen. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Soep op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

    Bereidingswijze

    Soep in ca. 5 min. verwarmen. Tomaat erdoor roeren. Selderij erboven fijnknippen.

    Serveertip

    Lekker met volkorenbrood en kaas.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten