3 eetlepels azijn.
5 eetlepels suiker.
7 eetlepels donkere gladde mosterd.
4 eetlepels fijngehakte dille.
1 dl olie.
Dit is een saus voor bij gemarineerde rauwe zalm 'gravad lax'
Meng de azijn met de suiker, de mosterd en de fijngehakte dille`. roer beetje bij beetje de olie erdoor. laat de smaken ca. 1 uur intrekken.
hoe lang het duurt.
saus voor 4 personen.
bereidingstijd: ca. 5 min
bevat per protie: 300 kilo
calorieen - vet 26 g - eiwit 2 g - koolhydraten 15 g.
a3anne 24-05-2001
Kevin, ik heb het gemaakt en het is een heerlijke saus. Als je het met de staafmixer doet, ben je zo klaar en kan je de olie er sneller bij laten lopen.
groetjes
a3anne 24-05-2001
Kevin, ik heb het gemaakt en het is een heerlijke saus. Als je het met de staafmixer doet, ben je zo klaar en kan je de olie er sneller bij laten lopen.
groetjes