1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. wafels

wafels

Door: jose_m

  • Belgisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2001

Ingrediënten


700 gr boter, 750 gr witte basterdsuiker, 8 eieren, 2 pakken honing cakemeel, 4 zakjes vanille suiker, 1 kopje melk, zout



Lekkere zachte wafels die lang houdbaar zijn.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter op een laag vuur, en zet het vuur uit. Roer de basterdsuiker door de boter. Splits de eieren, roer de eigelen door het boter mengsel. Roer nu het cakemeel door de boter. Wordt het deeg te stevig voeg dan wat van de melk toe. Klop de eiwitten met wat zout stijf en roer ze onder het deeg. Bak de wafels in een wafelvorm met grote ruiten.

Serveertip

Deze wafels zijn ook erg lekker met ijs en warme kersen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jose_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top