Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pesto
  6. Pesto

Pesto

Door: schoolchild

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-01-2001

Ingrediënten 4 personen


30 g basilicium. 1/2 theelepel zout. 2-3 teentjes knoflook. 30 g pijnboom pitten. 4 eetlepela vastgaraspte parmezaanse kaas.
1 dl olijfolie.
peper



Heel lekker.. soort in spaghetti.. zeer alleen voor fijnproevers

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was het basilicum alleen als het nodig is, doe de blaadjes en het zout in de Keukenmachine (of de vijzel)
en pers de knoflook erboven uit.
voeg de pijnboompitten en de kaas toe en maal (of wrijf) alles fijn.
schenk de olie in een dun straaltje erbij tot een gladde pasta is verkregen. breng de pesto met zout en peper op smaak en schep het mengsel in een schoon potje.
(de pesto kan zo'n beetje 3 weken in de koelkast worden bewaard)

hoe je het doet:
voor ca. 2 dl
bereidingstijd: ca.15 minuten
bevat per eetlepel: 90 kilo.
calorieen - vet 9 g - eiwit 2 g - koolhydraten 1 g.

Serveertip

Hollandse peterseliepesto:

maak op dezelfde manier een mengsel van 50 g peterselie, 2 teentjes knoflook, 50 g ongezouten hazelnoten,50 g geraspte oude kaas,1 dl olijfolie en zout.

koriander pesto;
maak op dezelfde wijze een mengsel van 30 g koriander, 50 g ongezouten cashenoten,2 teentjes knoflook,enekele druppels tabasco en zout.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schoolchild
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top