Bloemkoolschotel

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2001

Ca. 355 Kcal per persoon

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr mager rundergehakt

zout en peper

Provencaalse kruiden

1 ei

paneermeel of beschuit

boter of margarine

600 gr aardappelen

1 bloemkool (ca. 1 kg)

1 bouillonblokje


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het gehakt aanmaken met zout, peper, kruiden, ei en paneermeel of beschuit er hiervan kleine gehaktballen maken.
De boter verhitten in een braadpan en hierin de gehaktballen aanbraden, ca. 10 minuten.
De aardappelen schillen, gaar koken en aardappelpuree ervan maken.
De bloemkool schoonmaken en in stukken snijden. Wassen en ca. 10 minuten koken in water met zout. Neem zoveel water dat de bloemkool net onder staat.
Een ovenschotel invetten met boter.
De oven voorverwarmen op 200 graden C (gasovenstand 4- 5).
Onder in de ovenschaal de gehaktballen leggen.
Het bouillonblokje oplossen in 1 dl heet water, de bouillon over het gehakt schenken. De bloemkool op het gehakt leggen en de aardappelpuree over de bloemkool verdelen.
De schotel gedurende ca. 15 minuten in het midden van de warme oven zetten.



Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten