1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Bloemkoolschotel

Bloemkoolschotel

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2001

Ingrediënten 4 personen


400 gr mager rundergehakt
zout en peper
Provencaalse kruiden
1 ei
paneermeel of beschuit
boter of margarine
600 gr aardappelen
1 bloemkool (ca. 1 kg)
1 bouillonblokje



Ca. 355 Kcal per persoon

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het gehakt aanmaken met zout, peper, kruiden, ei en paneermeel of beschuit er hiervan kleine gehaktballen maken.
De boter verhitten in een braadpan en hierin de gehaktballen aanbraden, ca. 10 minuten.
De aardappelen schillen, gaar koken en aardappelpuree ervan maken.
De bloemkool schoonmaken en in stukken snijden. Wassen en ca. 10 minuten koken in water met zout. Neem zoveel water dat de bloemkool net onder staat.
Een ovenschotel invetten met boter.
De oven voorverwarmen op 200 graden C (gasovenstand 4- 5).
Onder in de ovenschaal de gehaktballen leggen.
Het bouillonblokje oplossen in 1 dl heet water, de bouillon over het gehakt schenken. De bloemkool op het gehakt leggen en de aardappelpuree over de bloemkool verdelen.
De schotel gedurende ca. 15 minuten in het midden van de warme oven zetten.





Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top