1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Pastitsio

Pastitsio

Door: raelynn

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-01-2001

Ingrediënten 5 personen


1? pond lams- of rundvlees, 1 gesneden ui, 2 theel. gehakte knoflook, ? theel. kaneel, 1 kop tomatensaus, 4 eetl. boter, 4 eetl. bloem, 3 koppen melk, 340 gr. pasta(penne), 2 eieren, 110 gr. Parmezaanse kaas(geraspt).



Dit gerecht wordt ook wel Griekse Lasagna genoemd.(oventijd niet meegerekent)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het vlees bruin in een braadpan. Voeg de ui en knoflook toe en laat koken tot het zacht is. Giet het teveel aan vet af. Mix daarin de tomatensaus en kaneel. Zet aan de kant. Smelt de boter in een pan. Klop daardoor de bloem en laat het 3 minuten koken, regelmatig roerend. Roer de melk erdoor en laat voor 20 minuten sudderen. Zet aan de kant. Kook de pasta, giet af, speol om en zet aan de kant. Klop de eieren licht. Voeg ze to aan het vleesmengsel. Voeg de helft van de kaas toe. Beboter 2/3 van een braadpan. Voeg de helft van de pasta toe. Dan het vlees en dan rest van de pasta. Giet de witte saus erover. Verdeel de overgebleven kaas erover. Bak op 130?C voor 50-60 minuten tot het lichtbruin ziet.

Serveertip

Je kunt natuurlijk ook op warmere temperatuur de oven zetten. Hou dan wel de kleur goed in de gaten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van raelynn
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top