1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pompoenquiche

Pompoenquiche

Door: meatteam

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-01-2001

Ingrediënten 4 personen


5 plakjes diepvries bladerdeeg voor hartige taart
2 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 teen knoflook, uitgeperst
500 gr pompoenvruchtvlees, in blokjes
1 el fijngehakte Italiaanse kruiden of 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
zout, versgemalen
200 gr gorgonzola
4 eieren
125 ml slagroom


Verder heb je nodig


Quichevorm met een doorsnede van 26-28 cm.

Pompoenquiche
Pompoenquiche

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes deeg ontdooien.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok of koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Bak de pompoen en Italiaanse kruiden ca. 3 min. zachtjes mee. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de gorgonzola in stukjes. Klop in een kom de eieren los met slagroom en schep de gorgonzola erdoor. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap. Bekleed een ingevette lage taartvorm (doorsnede ca. 26-28 cm.) met de deeglap, druk het deeg aan de rand goed aan. Verdeel het pompoenmengsel erover en schenk het eimengsel erover heen. Bak de taart een richel onder het midden in de oven in ca. 30-40 min. goudbruin en gaar.

Serveertip

Lekker met een frisse groene salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top