1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalmforel Met Artisjok

Zalmforel Met Artisjok

Door: witte_kop

  • Internationaal, Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-01-2001

Ingrediënten 4 personen


4 zalmforelfilets van 200 g,
20 groene asperges,
4 artisjokken,
2 raapjes,
1 eetlepel bloem,
sap van 1 citroen,
olie,
1 tomaat,
2 fijngesneden sjalotten,
5 cl Riesling,
5 cl room,
100 g boter,
8 schijfjes truffel,
peper en zout,

als garnituur:steeltjes bieslook,
fijne reepjes rode kool,
gehakte peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de asperges, bind ze tesamen op en kook ze beetgaar in kokend gezouten water gedurende 20 minuten. Breek de steel van de artisjokken weg, was ze en snij de blaadjes af tot tegen de bodem. Schil de bodems dun en kook ze samen met de raapjes gaar in kokend gezouten water met het citroensap, de bloem en wat olie gedurende 12 minuten. Snijd de tomaat in repen en snijd daarna de schijfjes truffel in zeer fijne reepjes. Kruid de visfilets en bak ze dan aan gedurende 3 minuten aan iedere zijde. Laat dan de Riesling met de sjalotten tot de helft inkoken, voeg de room toe, klop op met de boter en kruid. Leg op elke artisjok wat asperges, de tomaten er kruiselings over om een mandje te vormen. Verdeel de raapjes in 2 en versier ze met enkele steeltjes bieslook. Leg de zalmforel op borden, overgiet met de saus en bestrooi met de truffelsnippers. Schik het artisjokmandje en het raapje erlangs en versier met de rode kool en de peterselie.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top